Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, anunță că imaginile video din 1 iulie din Parlament, în care s-ar putea vedea momentul când Ștefan Gațcan a fost sechestrat de alți socialiști, au dispărut.

Am înțeles că imaginile video au dispărut... Toate demersurile sunt făcute, inclusiv la instituțiile internaționale, precum Consiliul Europei, Uniunea Europeană, multe alte guverne”, a declarat el.

Totodată, Candu a precizat că grupul „Pro Moldova” este interesat de investigarea tuturor circumstanțelor cu privire la cazul „Gațcan”.

În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acţiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. La doar o zi, pe 1 iulie, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță a publicat un comunicat prin care a informat că Ștefan Gațcan își depune mandatul de deputat. Tot acolo, se menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat și intimidat de către PSRM. Socialiștii însă susțin că Gațcan a fost intimidat de Pro Moldova și au solicitat pază de stat pentru acesta.