Vicepreședintele Parlamentului anunță că, cel mai probabil, săptămâna viitoare Platforma DA va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și va propune și deputaților de la PAS să o semneze.

„Acest Guvern trebuie și poate fi demis. Noi, după discuția biroului politic al Platformei, vom analiza și, probabil, vom propune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură, și în primul rând vom face adresarea către PAS, mai ales că împreună avem 26 de semnături, sunt suficiente...și atunci va veni momentul adevărului”, a declarat Slusari în cadrul unui briefing de presă. 

Moțiunea se va baza strict pe acțiunile lui Chicu. 

„Să nu aștepte cadou, moțiunea de cenzură, în 72 de ore. Episodul cu violarea parlamentarismului și asumarea nejustificată o să fie parte componentă a moțiunii generale. Proiectul este scris pe 10 pagini. S-au mai adunat niște lucruri, o să analizăm și o să vedem cu colegii de la PAS. Textul final va fi prezentat atunci când va avea semnăturile necesare”, a specificat Slusari. 

Amintim că, Platforma DA a anunțat încă pe 23 aprilie că intenționează să înregistreze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, după ce majoritatea PSRM – PD a ratificat Acordul de împrumut din Federația Rusă, care ar fi în defavoarea cetățenilor R. Moldova. 

Detalii: Platforma DA anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Acționează împotriva cetățenilor R.Moldova

Detalii: Platforma DA îndeamnă PAS să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Detalii: Andrei Năstase: Așteptăm ca PAS să spună „Da” moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu