Vicepreședintele PUN Viorel Iordachescu îl invită pe președintele Republicii Moldova la o partidă de șah. Iordachescu spune că miza jocului cu Dodon este una simplă și clară, în caz de victorie - președintele trebuie să dispară ca un vis urât din politica din Moldova.

„Tot mai des și mai des Dodon abuzează noțiunea de șahist, șah, mare strateg, mare combinator ș.a. Să fie clar - el e șahist cum eu sunt astronaut. Nu are nimic acest joc nobil și frumos cu Dodon. Nivelul lui în șah este de al unui începător. Maxim la ce joc strategic se pricepe, cum au arătat acțiunile lui, este alba-neagra. Fiind și Președinte al Federației de Șah a Moldovei, el, de mai mulți ani, folosește șahul pentru spălarea imaginei sale”, spune vicepreședintele PUN pe pagina sa de Facebook. 

Politicianul adaugă că chiar și Președinte al Federației de șah, el tot funcționar rămane, șahist nu devine în mod automat exact cum un muncitor la xerox, făcând copii la paginile cărților marelui Eminescu, nu devine poet: „Tot așa și Dodon nu poate deveni peste noapte șahist”.

„Dar dacă totuși el se ambiționează și se crede șahist în continuare, atunci eu îi propun să decidem totul într-un meci direct. Îi dau și o piesă cadou din start.
Dar pentru că timpul este prețios, bineînțeles că nu vom juca pe gratis. Miza mea este una simplă și clară, în caz de victorie - el să dispară ca un vis urât din politica din Moldova. Invitația este lansată!”, precizează Viorel Iordachescu care este Mare Maestru Internațional la șah, numărul 1 din Moldova, cel mai bun șahist al anului 2019.