Partidul Acțiune și Solidaritate a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale și așteaptă decizia motivată, pentru a desluși de ce Înalta Curte a decis interzicerea desfășurării alegerilor anticipate parlamentare concomitent cu cele prezidențiale. Declarația a fost făcută de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Am luat act de dispozitivul hotărârii Curții Constituționale. Voi aștepta considerentele pentru a desluși nuanțele care au stat la baza lucrurilor decise. Indiferent de orice, nu cred că Republica Moldova are vreo șansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul și asemănărea lui Plahotniuc. Chiar nu cred. Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii (dar, repet, trebuie să vedem și considerentele), este 24 decembrie 2020”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Curtea Constituțională a declarat că alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate nu pot fi organizate în aceeași zi, chiar dacă șeful statului ar demisiona în această perioadă.

Andrei Năstase: Decizia Curții Constituționale era previzibilă și se încadrează în litera și spiritul Constituției