Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că partidul pe care-l conduce ar vota pentru modificările la buget propuse de Guvern, însă fără asumare de răspundere și scheme ascunse. De altfel, dacă nu se va merge pe calea democrației, Candu îi sugerează lui Chicu să-și dea demisia. Declarațiile au fost făcute de liderul „Pro Moldova” într-un live pe Facebook.

„Domnule Chicu, veniți în Parlament cu aceste legi, în mod obișnuit, fără asumare de răspundere. Noi le vom examina, le vom dezbate, vom pune întrebări, poate vom veni și noi cu propuneri foarte bune, și într-o zi sau maxim două noi aprobăm aceste legi să intre în vigoare, numai nu veniți cu scheme ascunse în aceste legi și ne puneți pe noi să decidem: Vă iubim sau nu vă iubim? Nu, prim-ministrul Chicu, deja trebuie să plecați. Dacă nu vreți să mergeți pe calea democrației ca să se discute în Parlament, dați-vă demisia că, oricum, ați săturat deja toată lumea”, a declarat Candu. 

Amintim că, și lidera PAS, Maia Sandu, a menționat astăzi că fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile, însă nu prin asumare de răspundere, lucru prin care guvernul ar încerca să șantajeze Parlamentul, că dacă nu va fi votată acesta va pleca. Sandu a subliniat că „Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia”.

Detalii: Maia Sandu: Guvernul lui Dodon trebuie să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția