Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a înregistrat la Parlament o inițiativă legislativă conform căreia Comisia extraordinară de sănătate publică – cea care coordonează gestionarea situației epidemiologice – nu va mai fi condusă de Ion Chicu.

Potrivit inițiativei, propunerea este ca Comisia să fie condusă de către un specialist notoriu în domeniul sănătății publice.

„Mai multe state inclusiv din Uniunea Europeană au mers pe ideea că criza pandemică trebuie să fie gestionată de către specialiști, oameni cu autoritate în domeniu. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că, printr-o astfel de abordare, se va asigura o mai bună gestionare a efectelor crizei sanitare. Ajunge cu diletantismul ca politică de stat. Incompetenţa şi corupţia ucide!”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 

Menționăm că, Comisia națională extraordinară de sănătate publică are următoarele responsabilități:
– examinează gradul de pregătire pentru urgențele de sănătate publică, conform legislației și la propunerea Ministerului Sănătății.
– aprobă la nivel național planuri de măsuri pentru asigurarea unui grad adecvat de pregătire pentru urgențele de sănătate publică;
– decide introducerea, suspendarea sau anularea măsurilor de izolare și sau carantină la nivel național și al unităților administrativ-teritoriale, la propunerile Ministerului Sănătăţii.
– decide suspendarea întrunirilor și a evenimentelor la nivel național sau unităților administrativ-teritoriale în baza propunerilor Ministerului Sănătății.