Deputatul Iurie Reniță consideră că nu întâmplător Guvernul a decis ca șeful și adjunctul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), dar și colaboratorii aceleiași instituții, să beneficieze de pașapoarte diplomatice. Potrivit lui, aceasta este o răsplată pentru că l-au sechestrat pe deputatul Ștefan Gațcan.

„După ce a insistat ca SPPS-ului să-i fie atribuite împuterniciri nelimitate, transformându-l într-o unitate militară personală, ieri Dodon, prin gura păcătoasă a lui Chicu, avansează în aberațiile lui periculoase, propunând că șefului și adjuncților de la SPPS să li se acorde pașapoarte diplomatice. Și nu întâmplător – ei trebuie să-i răsplătească pe executorii adevărați care l-au sechestrat și "reeducat" pe deputatul Gațcan. După ce a umplut SPPS-ul cu cei mai mulți generali (iarăși nu intamplator!), acum îi mai vrea pe aceștia și "diplomați" cu documente în regulă”, scrie Reniță pe pagin sa de Facebook. 

Detalii: Șefii SPPS și colaboratorii instituției, care vor asigura protecția demnitarilor în deplasări, vor primi pașapoarte diplomatice

Deputatul susține că e nevoie de urgență de o nouă majoritate parlamentară, de altfel SPPS-ul va avea în frunte un conducător compromis și un subaltern loial lui Dodon - Petru Corduneanu. Reniță aduce aminte și de generalul Gaiciuc, pe care se va sprijini Dodon, conștientizând că-i fuge pământul de sub picioare. 

„De urgență e necesară o nouă majoritate parlamentară (chiar săptămâna viitoare!), astfel îl vom avea iarăși în prim plan pe torționarul general Petru Corduneanu, care-i conducătorul adevărat al SPPS-ului. Acest individ total compromis, dar și unul dintre cei mai apropiați și docili subalterni ai lui Dodon, e în stare de orice, inclusiv să mai repete o dată evenimentele de la 7 aprilie 2009. Nu ar rămâne în urmă nici un alt general de la curtea dodonistă – e vorba de Victor Gaiciuc. Conștientizând că–i fuge pământul de sub picioare, Dodon se va sprijini, de acum încolo, pe generalii lui docili, deoarece acesta-i scenariul de la Moscova”, menționează Reniță. 

În acest context, parlamentarul a transmis și un mesaj direct mai multor deputați democrați, întrebându-i dacă chiar asta își doresc, îndemnându-i să se „treazească” până nu e târziu. 

„Mă întrebam și eu, deopotrivă cu foarte, foarte mulți cetățeni de-ai noștri: oare chiar asta își doresc și deputații de la Partidul Democrat Ion LEUCĂ, Ghenadie BUZA, Monica BABUC, Ludmila GUZUN, Svetlana ROTUNDU și alții (evident că fără DIACOV și FILIP)? Treziți-vă, altfel va fi prea târziu!”, a conchis Reniță.