Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl califică pe Igor Dodon ca fiind o persoană cu mai multe fețe și explică asta prin faptul că, anterior Dodon vota alături de Candu deputații pe care acum îi acuză de corupție, iar astăzi, după ce au început să se vândă și deputații lui, șeful statului vrea ordine în Parlament.

„Igor Dodon s-a trezit că nu-i place Parlamentul. A uitat că o mare parte din acest Parlament e rodul concubinajului său cu Plahotniuc. Atunci când noi protestam în stradă împotriva capturării statului de către Plahotniuc și împotriva sistemului mixt, socialiștii lui Dodon ridicau ascultători mâna pentru sistemul care a adus și mai multă corupție în Parlament. Dodon își schimbă fețele de la o zi la alta. Mai ieri Igor Dodon a votat bucuros alături de Candu și deputații pe care tot el acum îi acuză de corupție pentru demisia guvernului nostru și înscăunarea guvernului lui neisprăvit. Acum, după ce au început să se vândă și deputații lui compromiși, cică vrea ordine în Parlament. El nu ordine vrea, ci supunere față de el”, susține Maia Sandu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Totuși, lidera PAS subliniază că „e mai puțin important ce vrea Dodon, dar contează ce vor oamenii. „Iar oamenii vor ca toți cei care au dat și au luat “kulioace” să plece. Noi vom face ordine și vom începe cu Președinția”, adaugă Sandu. 

Amintim că, președintele Igor Dodon, a chemat ieri, 3 iulie, deputații din opoziție, PAS și Platforma DA, să participe la ședința Parlamentului și să susțină inițiativele sociale ale Guvernului. Fracțiunea parlamentară a PAS însă nu a participat la ședințele Parlamentului de pe 2 și 3 iulie, motivând că proiectele pentru care Guvernul intenționează să-și angajeze răspunderea trebuie să fie discutate în prealabil în cadrul Biroului permanent.

Și Platforma DA a boicotat ședințele Parlamentului. „Nu poate Guvernul să-şi asume rolul Parlamentului. Este inadmisibil acest lucru. Noi vrem să sprijinim medicii şi pensionarii. Opoziţia vrea majorarea salariilor şi a fondului de subvenţionare, dar acest lucru trebuie să se întâmple în cadrul legal, fără scopuri meschine, stric electorale şi fără a pune ţara în pericol”, spunea ieri vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari.