Luni, 6 iulie, este convocată o nouă ședință a Parlamentului, după ce cele două ședințe din această săptămâna au eșuat. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Acesta scrie pe pagina sa de Facebook că pentru ședința de luni Biroul Permanent a stabilit aceeași ordine de zi.

„Tupeul acestui guvern nu are margini. Pentru luni, ora 14.00 este convocată din nou ședința legislativului cu aceeași ordinea de zi. Adică cu asumarea răspunderii. Argumentele opoziției au fost ignorate la ședința de azi a Biroului Permanent. Curtea Constituțională prin intermediul câtorva decizii a specificat că țara nu poate fi condusă prin angajări de răspundere din partea Guvernului, că nu poate Guvernul să substituie Parlamentul, mai ales atunci când acesta este funcțional”, scrie Slusari.

Acesta mai declară cu coaliția de guvernare caută pretexte pentru demiterea Guvernului Chicu.

„M-am convins că guvernul Chicu nu dorește majorări de salarii, pensii și subvenții, ci caută un pretext pentru demisie. Dar nu înțeleg de ce a ales o cale atât de complicată. Admit că dl. Chicu a obosit să fie unealta electorală a lui Dodon și își dorește să fugă de pe corabia care naufragiază. Păi atunci, să iasă și să spună deschis acest lucru, iar după asta - să scrie cerere de demisie!”, a mai adăugat Slusari.

Amimtin că, Ion Chicu a anunțat că va merge la Parlament atâta timp, cât va fi necesar pentru ca proiectele pentru care Executivul și-a asumat răspunderea să fie promovate.

Mai amintim că fracțiunile de opoziție (Platforma DA, PAS, „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR”) boicotează ședințele Parlamentului, fiind nemulțumite de faptul că Executivul intenționează să prezinte proiectul de asumare a răspunderii pentru mai multe modificări la buget.

Deputații au precizat că sunt gata să se prezinte în ședința plenară, doar în condiția în care Guvernul își retrage proiectele de asumare a răspunderii în fața Legislativului și va înainta propunerile respective în mod obișnuit spre examinare deputaților, pentru ca aleșii poporului să aibă posibilitatea de a veni cu amendamente.