Andrei Năstase, Președintele Platformei DA, a avut o întrevedere cu Florin Cîțu, Ministrul român al Finanțelor Publice, transmite un comunicat al Platformei DA. În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe subiecte importante precum soluțiile de finanțare de pe piețele internaționale, lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din Republica Moldova, după modelul implementat în România, reducerea semnificativă a timpului de așteptare în vamă și alte subiecte de maximă importanță.

Andrei Năstase a convenit cu Ministrul român asupra instituirii unor grupuri de lucru la nivel ministerial pe fiecare sector, acestea fiind în directa responsabilitate a miniștrilor de resort.

În cadrul întrevederii a fost pusă în discuție și securizarea mai bună a granițelor și combaterea eficientă a traficului ilicit. Florin Cîțu a subliniat că „înlesnirea schimburilor comerciale între cei doi parteneri tradiționali trebuie sa se realizeze concomitent cu o securizare mai buna a granițelor și combaterea eficienta a traficului ilicit.” Astfel, trebuie să fie luate măsuri suplimentare pentru diminuarea drastică a contrabandei și fraudelor vamale, urmărind obiectivul de zero toleranță față de corupție, evaziune fiscală sau alte plăți ilicite în sistemul vamal și fiscal.