Ion Chicu anunță că va merge la Parlament atâta timp, cât va fi necesar pentru ca proiectele pentru care Executivul și-a asumat răspunderea să fie promovate. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de azi a Guvernului.

În Parlamentul R.Moldova nu am reușit încă, până la moment, să prezentăm proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Reamintesc că este vorba despre proiectele de modificare a legii prin care se majorează salariile la personalul medical începând cu 1 septembrie cu 30%. Este vorba despre proiectele de modificare a legii Bugetului de stat, legii Bugetelor asigurării sociale de stat și legii Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală”, a declarat el.

Potrivit premierului, „aceste proiecte încă nu au fost prezentate conform procedurii în Parlament de către prim-ministru din simplu motiv că deja două zile la rând o parte din deputați boicotează ședințele și, respectiv, nu au loc aceste ședințe”.

Vreau să vă asigur că voi fi insistent, voi îndeplini misiunea pe care dumneavoastră mi-ați încredințat-o, să prezint proiectele pe care le-ați aprobat. Deci, vom merge la Parlament atâta timp, cât va fi necesar pentru ca aceste proiecte absolut necesare pentru cetățeni și economie să fie promovate”, a precizat Chicu.

Amintim că fracțiunile de opoziție (Platforma DA, PAS, „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR”) boicotează ședințele Parlamentului, fiind nemulțumite de faptul că Executivul intenționează să prezinte proiectul de asumare a răspunderii pentru mai multe modificări la buget.

Deputații au precizat că sunt gata să se prezinte în ședința plenară, doar în condiția în care Guvernul își retrage proiectele de asumare a răspunderii în fața Legislativului și va înainta propunerile respective în mod obișnuit spre examinare deputaților, pentru ca aleșii poporului să aibă posibilitatea de a veni cu amendamente.