Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că actul de asumare a răspunderii Guvernului a fost o decizie unilaterală a lui Igor Dodon, nici măcar a lui Ion Chicu. Potrivit parlamentarului, șeful statului a urmărit scopul ca în cazul în care inițiativa „va enerva foarte tare opoziția cu această ilegalitate”, aceasta va fi provocată să înainteze moțiunea de cenzură, iar Dodon manipulând ulterior că opoziția a dat jos guvernul pentru că nu dorește creștere de pensii și salarii. declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, susține Alexandru Slusari, în cazul în care opoziția asigura cvorumul, această asumare trebuia „să lucreze strict în interesele lui electorale - doar Dodon este salvatorul națiunii și nu Parlamentul sau măcar guvernul - și, pe de altă parte, ar fi fost evitate întrebări neplăcute privind acest proiect de rectificare a bugetului (de ce majorările pentru medici sunt planificate tocmai de la 1 septembrie, banii fiind primiți în octombrie, tocmai înainte de alegerile prezidențiale; cum se face majorarea - nu este deloc clar ce e cu acele 30%; cum acoperim deficitul bugetar dacă creditul rusesc este incert, iar tranșele de asistență de la UE sunt puse sub semnul întrebării etc.)”.

Dodon este gata să dea foc la țară, doar să obțină al doilea mandat! Chicu s-a plâns ieri că dacă continuă blocajul, își va da demisia, în speranța că deputații, totuși, vor reveni în plen. Dle Chicu, dacă ați spus acest lucru, răspundeți pentru cuvintele și promisiunile dvs - dați-vă demisia, nu fiți țapul ispășitor al lui Dodon. Fiți bun și plecați! Alt guvern fără scopuri electorale se va ocupa mai bine de siguranța antreprenorilor, cetățenilor, va organiza alegerile următoare etc. Altfel, nu sunteți decât un „șantajist” jalnic!”, a declarat liderul fracțiunii Platforma DA.

Potrivit lui Slusari, formațiunea pe care o reprezintă își va asuma guvernarea, „așa cum am spus nu o singură dată”.

Despre evenimentele legate de cazul Gațcan, Alexandru Slusari a spus că a obosit deja de acest serial „Santa-Gațcan”.

A pornit de la Plahotniuc, apoi buteliile au fost repartizate la Hâncești din partea lui de socialiști, el nefiind prezent în campanie, acum acest spectacol. Să se expună Procuratura asupra acestor evenimente ieșite din comun sau să vină domnul Gațcan în Parlament nesilit de nimeni și să renunțe, sau nu, la mandat. Altfel, am motive să cred că este bătut, răpit, forțat, impus să facă ceea ce face”, a precizat vicespeakerul.