Deputații socialiști au publicat în această seară un nou mesaj video din partea lui Ștefan Gațcan în care parlamentarul anunță că nu este sechestrat și a renunțat benevol la mandat.

Acest mesaj a fost prezentat de mai mulți deputați socialiști care participă în această seară la diverse emisiuni.

Stimați deputați, dragi colegi, prieteni, rude. Vreau să fac unele precizări. Sunt bine. Benevol am renunțat la mandatul de deputat. Nu am fost și nu sunt sechestrat. Sunt într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională. Rog din suflet. Nu tensionați oamenii din jur. Sincer, vă doresc multă sănătate, succese și discernământ în tot ceea ce faceți”, a declarat el.

Socialistul Vlad Bătrîncea a declarat în cadrul emisiunii „InProfunzime” de la ProTV că mesajul i-a fost expediat de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Cornel Furculiță. Totuși, primul care a publicat mesajul video pe canalul său de Telegram a fost deputatul PSRM Bogdan Țîrdea. Secvența a fost redirecționată de pe canalul președintelui Igor Dodon. Ulterior, Țîrdea a șters postarea și a încărcat video-ul ca fișier.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a publicat ieri un video pe pagina sa de Facebook în care, din mijlocul unei vii, îmbrăcat la costum, afirma că nu este sechestrat, că este bine și se află în siguranță. Se întâmpla chiar în timp ce deputații „Pro Moldova” încearcă să pătrundă în Președinție unde, susțineau ei, s-ar fi aflat deputatul Gațcan. În imaginile video publicate de Gațcan acesta era filmat de o altă persoană.

VIDEO // Incident la Președinție. Deputatul Cebotari, luat pe capotă de un automobil SPPS

Președinția dezminte: Gațcan nu s-a aflat astăzi în clădirea noastră

VIDEO // A apărut Gațcan: Sunt bine, nu sunt sechestrat de nimeni și am nevoie de reabilitare