Ion Chicu anunță că se va prezenta vineri, 3 iulie, din nou în Parlament pentru a prezenta proiectele de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. În acest sens, el îndeamnă deputații din opoziție să renunțe la „raționamente politice” și să nu boicoteze ședința plenară. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Mâine iarăși o să merg la Parlament și iarăși deputații o să se teamă să intre în sală. Și luni o să merg. Ce o să facem atunci? Deputații din opoziție fug de prim-ministru”, a declarat el.

Chicu a precizat că, în cazul în care deputații vor avea obiecții față de proiectele sus-menționate, Legislativul „are toate instrumentele pentru a pune la respect Guvernul”, făcând referire la procedura de înaintare a moțiunii de cenzură.

Întrebat despre moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, Chicu a spus că este una „irelevantă”.

Spre deosebire de noi toți, Ministerul Sănătății are performanțe bune... Nu este competență exclusivă a ministerului în gestionarea crizei... Este o moțiune politică. Ei trebuiau să meargă cu moțiune împotriva Guvernului”, a precizat premierul.