„În aceste momente grele, provocate de o pandemie fără precedent în istoria umanității, România se va angaja, în condițiile în care va exista un parteneriat reciproc asumat și complet transparent în co-finanțarea mai multor proiecte agricole și agroalimentare, în special ce țin de procurarea sistemelor de irigare, infrastructura de postrecoltare, modernizarea parcului tehnic și a echipamentelor agricole, precum și crearea industriei de procesare la scară mică”, a declarat astăzi ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la București, Adrian Oros, în cadrul unei întrevederi cu liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

Potrivit lui Oros, „aceste lucruri sunt necesare pentru a asigura românilor din Republica Moldova șansa practicării unei agriculturi demne de secolul XXI”.

Totodată, Adrian Oros susține promovarea producției agroalimentare din R. Moldova pe piața română. „Acest lucru este în concordanță cu strategia Ministerului Agriculturii, iar fermierii din R. Moldova vor avea mai mult acces pe piața română”.

Partea română a dat asigurări că va furniza asistența tehnică din partea experților din România în domeniul modernizării sectorului agroalimentar și va oferi consultanță în procesul accesării piețelor europene.

Mai mult decât atât, s-a stabilit că se vor organiza schimburi de experiență și tururi de instruire pentru fermierii din R. Moldova și se va susține dezvoltarea fermelor de familie ca entități economice performante, capabile să genereze dezvoltare în comunitățile locale și, totodată, valoare adăugată mare în economie.

Sursa: Ziarul Național