Prim-ministru Ion Chicu a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care își varsă mânia pe opoziția parlamentară, în special pe PAS și Maia Sandu, pentru boicotarea ședinței Parlamentului unde el trebuia să prezinte asumarea de răspundere a Guvernului pe mai multe proiect calificate de opoziție drept „proiecte electorale ale lui Dodon”.

Chicu i se adresează Maiei Sandu cu cuvântul „politiciano”, declarând că acesteia nu-i pică bine electoral majorările salariale pe care vrea să și le asume Guvernul Chicu.

„Sau, Maia Sandu - politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați facut-o în noiembrue 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni. Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin...angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială - chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni? Maia Sandu, om și politician, aici trăiesc Oameni, nu electorat”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, opoziția parlamentară a catalogat proiectele din asumarea de răspundere a Guvernului Chicu drept „proiecte electorale ale lui Igor Dodon”. Totodată, opoziția susține că este nevoie majorarea salariilor, însă cea propusă de Guvernul Chicu este „irațională”, în contextul pandemiei. 

Noi nu ne vom prezenta în plenul Parlamentului, pentru a opri o altă șmecherie - asumarea de răspundere pe care vor să o prezinte în Parlament. Asumarea răspunderii are loc când e vorba de un act care presupune o situație deosebită. Proiectele cu care vine Guvernul în asumare de răspundere puteau veni în procedură obișnuită. Ne dorim să fie majoritate salariile personalului medical, a pensiilor, dar în spatele acestor intenții sunt scheme criminale, scheme de afaceri. Noi nu vrem să fim ostaticii unei proceduri de asumare a răspunderii”, a precizat Andrian Candu.

Și fracțiunea PAS a decis să boicoteze ședința Parlamentului

Platforma DA, la fel, boicotează ședința Parlamentului