Ședința de azi a Parlamentului a fost închisă în lipsa de cvorum. În sala de ședințe s-au prezentat doar 36 de socialiști, 12 democrați și deputatul independent Alexandr Oleinic. În acest sens, speakerul Zinaida Greceanîi a fost nevoită să anunțe închiderea ședinței.

De menționat că opoziția parlamentară a boicotat ședința de astăzi. Parlamentarii au anunțat că se declară împotriva inițiativei de angajare a răspunderii Guvernului pentru modificarea legii Bugetului de Stat.

Înainte ca secretariatul Parlamentului să anunțe prezența în sala de ședințe, socialistul Vlad Bătrîncea a acuzat PAS și Platforma DA că au blocat venirea procurorului general în Parlament. Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a venit în plen şi a anunţat că formațiunea pe care o reprezintă va veni la şedinţă, dacă vine Alexandr Stoianoglo, însă refuză să discute despre proiectele pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Dacă Stoianoglo vine, colegii mei  vor fi aici. Să-l asculte şi să spune ce are de gând să facă. Aşa că lăsaţi populismul. Închideţi şedinţa asta, ne convocăm în şedinţa Biroului Permanent, decidem peste jumătate de oră să facem altă şedinţă şi am venit la treabă”, a precizat el.

Astfel, după 40 de minute de discuție, a urmat anunțul Zinaidei Greceanîi care a anunțat că ședința se amână până vineri, la ora 10.00.

Detalii: „Pro Moldova” va boicota ședința Parlamentului pentru a nu permite angajarea răspunderii Guvernului

Detalii: Și fracțiunea PAS a decis să boicoteze ședința Parlamentului

Detalii: Platforma DA, la fel, boicotează ședința Parlamentului

Detalii: Partidul „ȘOR” a decis. Nu va participa la ședința de astăzi a Parlamentului. Coaliția PSRM-PDM - fără cvorum