Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” anunță că nu va participa la ședința de joi, 2 iulie, a Parlamentului, având în vedere situația creată în ultimele zile în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PȘ este împotriva angajării răspunderii Guvernului în privința a patru proiecte de legi, „inclusiv tentativa de modificare netransparentă a Legii bugetului, deoarece aceasta este prerogativa exclusivă a Parlamentului, care este la moment funcțional”.

Partidul Politic „ȘOR” este convins că Legea bugetului trebuie discutată în orice situație în Parlament, examinată public, dezbătută în mediul de experți. Cu atât mai mult, acest lucru trebuie să se întâmple anume așa, în condițiile de criză cu care se confruntă Republica Moldova. Modul absolut netransparent în care acționează guvernarea Dodon, graba cu care încearcă să promoveze acest proiect, provoacă multe semne de întrebare și demonstrează că în spatele acestor proiecte încearcă să ascundă din nou interesele clanului de la guvernare”, se menționează în comunicat.

Totodată, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” își exprimă în mod repetat profundul dezacord și condamnă evenimentele din 30 iunie și 1 iulie legate de presiunile, șantajul și sechestrarea deputatului Ștefan Gațcan și în semn de protest boicotează ședința parlamentului, cerând organelor de abilitate anchetarea cazului și penalizarea celor vinovați.

De precizat că anterior, deputații „Pro Moldova”, PAS și Platforma DA au anunțat că nu vor participa la ședința de azi a Parlamentului în semn de protest. Astfel, coaliția PSRM-PDM are doar 49 de voturi, ceea ce nu-i permite să desfășoare ședința plenară. Pentru cvorum este necesară prezența a 51 de deputați.

În acest sens, Guvernul nu poate veni pentru a prezenta proiectele de angajare de răspundere în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Bugetului de Stat.

Detalii: „Pro Moldova” va boicota ședința Parlamentului pentru a nu permite angajarea răspunderii Guvernului

Detalii: Și fracțiunea PAS a decis să boicoteze ședința Parlamentului

Detalii: Platforma DA, la fel, boicotează ședința Parlamentului