Liderul fracțiunii PAS Igor Grosu a declarat în cadrul unui briefing de presă că deputații PAS nu vor merge astăzi la ședința Parlamentului.

„Nu acceptăm încercarea guvernării lui Igor Dodon de a face o marionetă din Legislativ, după ce Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea ieri. Îi trasmitem un mesaj clar lui Dodon și lui Chicu: R. Moldova este o republică Parlamentară, iar Legislativul nu poate fi deconectat după bunul plac al lui Dodon”, a declarat Grosu.

„Dacă Dodon și Greceanîi vor aproba modificările Guvernului Chicu și anume angajarea răspunderii, în lipsa cvorumului, aceștia sunt pasibili de dosar penal”, a declarat Sergiu Litvinenco. 

Legiuitorul Radu Marian a menționat că în legea asumată de premierul Chicu, este propus ca angajații Guvernului să aibă sporuri de 40% în timp ce angajații din medicină doar 30%, apărare - 20% iar învățământ doar 10%. 

„Un alt aspect este de unde vor lua bani pentru guvernul a luat în calcul creditul din Rusia și ajutorul macrofinanciar din UE, lucru care e puțin spus că vor veni aceste credite”, a declarat Marian.

Amintim că deputații „Pro Moldova” au anunțat astăzi că vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest împotriva proiectului de angajare a răspunderii Guvernului pentru modificarea Bugetului de Stat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către liderul formațiunii, Andrian Candu.