Deputații „Pro Moldova” vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest împotriva proiectului de angajare a răspunderii Guvernului pentru modificarea Bugetului de Stat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către liderul formațiunii, Andrian Candu.

Noi nu ne vom prezenta în plenul Parlamentului, pentru a opri o altă șmecherie - asumarea de răspundere pe care vor să o prezinte în Parlament. Asumarea răspunderii are loc când e vorba de un act care presupune o situație deosebită. Proiectele cu care vine Guvernul în asumare de răspundere puteau veni în procedură obișnuită. Ne dorim să fie majoritate salariile personalului medical, a pensiilor, dar în spatele acestor intenții sunt scheme criminale, scheme de afaceri. Noi nu vrem să fim ostaticii unei proceduri de asumare a răspunderii”, a precizat Andrian Candu.

În ce privește cazul lui Ștefan Gațcan, politicianul a declarat că „Pro Moldova” va solicita crearea comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea acestei situații.

Considerăm că cele întâmplate arată mizeria la care am ajuns în R.Moldova, când viața și sănătatea omului nu mai costă nimic”, a spus Candu.

Totodată, liderul „Pro Moldova” a anunțat că va expedia demersuri în adresa ambasadelor din R.Moldova, dar și la Consiliul Europei, UE, OSCE, „pentru ca comunitatea internațională să fie alături de cetățeni”.