Liderul Partidului Nostru declară deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost scos din țară. Mai mult Usatîi vine cu detalii și precizează că legiuitorul se află la 142 de km de frontiera R. Moldova.

Declarația lui Usatîi a fost făcută în cadrul emisiunii „secretele puterii” de la JurnalTV

„Gațcan azi dimineață a fost intimidat chiar și bătut. Dodon a luat decizia la amiază ca Gațcan să fie evacuat de pe teritoriul R. Moldova și pot să spun cu siguranță că Gațcan nu se mai află în R. Moldova. Dodon a fost ajutat de SPPS și unele persoane din SIS. La moment se află la 142 de km de la frontiera cu R. Moldova”, susține Usatîi.

Amintim că în cadrul aceleași emisiuni liderul ProMoldova Andrian Candu a declarat că Ștefan Gațcan s-ar afla la Condrița sau la Bulboaca.

Candu, zice că l-a văzul ultima oară pe Ștefan Gațcan ieri, iar telefonul acestuia este deconectat de dimineață. Mai mult acesta a spus în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”că parlamentarul s-ar putea afla acum la reședința de la Condrița a șefului statului Igor Dodon. 

Deputatul Ștefan Gațcan a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care, din mijlocul unei vii, îmbrăcat la costum, afirmă că nu este sechestrat, că este bine și se află în siguranță. Se întâmpla chiar în timp ce deputații Pro Moldova încearcă să pătrundă în Președinție unde, susțineau ei, s-ar fi aflat deputatul Gațcan. În imaginile video publicate de Gațcan acesta era filmat de o altă persoană.

VIDEO // Incident la Președinție. Deputatul Cebotari, luat pe capotă de un automobil SPPS

Președinția dezminte: Gațcan nu s-a aflat astăzi în clădirea noastră

VIDEO // A apărut Gațcan: Sunt bine, nu sunt sechestrat de nimeni și am nevoie de reabilitare