Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu susține că traseismul politic care se înregistrează în rândurile deputaților socialiști este un spectacol de prost gust și îndeamnă oamenii la alegeri parlamentare anticipate. Reacția sa vine după ce astăzi, 30 iunie, deputatul Ștefan Gațcan a părăsit fracțiunea PSRM.

„Asistăm ca și toți cetățenii la acest spectacol de prost gust. Acest Parlament nu reprezintă voința oamenilor. În acest Parlament sunt oameni puși pentru a face târguri politice și cel mai bine pentru țară ar fi alegeri anticipate.Trebuie să le oferim încă o dată oamenilor șansa să trimită în Parlament oameni de treabă”, a declarat Sandu pentru Nord News

În același timp, președintele Igor Dodon, care este și liderul neformat al PSRM, spune că o să comenteze peste câteva zile plecarea lui Gațcan.

Colegii din fracțiune au comentat, eu până ce nu comentez. O să comentez peste câteva zile. – Dar, se mai așteaptă plecări din PSRM? – Această întrebare nu este la mine”, a precizat Dodon.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat astăzi că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”. În acest sens, PSRM rămâne cu 36 de mandate, iar coaliția de guvernare cu 49 de voturi.

Ștefan Gațcan a ajuns deputat în urma alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești din 15 martie 2020.

Detalii: (DOC) Lovitură pentru PSRM. Un deputat părăsește fracțiunea și aderă la Pro Moldova