Ștefan Gațcan anunță că decizia de a părăsi PSRM este una personală și nu este influențată de nimeni. Potrivit lui, la baza acestei decizii ar sta situația în care se află societatea din R.Moldova.

Potrivit lui, fiind în Parlament, el a înțeles „multe lucruri, inclusiv problemele care sunt în sistemul sanitar”.

Tentativele mele de a schimba lucrurile nu au fost auzite. De aceea avem ceea ce avem... Stimez foarte mult colegii din PSRM. Vă rog frumos să nu veniți cu atacuri în adresa mea, rudelor, prietenilor pentru că aceasta nu mă motivează să iau altă decizie”, a declarat Gațcan.

Totodată, liderul „Pro Moldova” Andrian Candu a anunțat că unele forțe politice încearcă să depășească limitele și liniile roșii: „Politicul nu presupune intimidare, amenințare”.

Vom sesiza ambasadele și organizațiile internaționale”, a menționat el.

Deputatul Vladimir Cebotari a anunțat că astăzi unii colegi de la „Pro Moldova” au fost amenințați de persoane „deja identificate”.

Colegii nostri au fost opriti pe podul de la Telecentru de către persoane, identificate deja. Au fost stopate în trafic, după care s-au aprpiat alte mijloace de transport.  S-au făcut mari presiuni, inclusiv amenințări cu răfuială fizică pentru a se lua anumite decizii. Ceea ce s-a petrecut pe podul de la Telecentru seamănă cu multe dintre episoadele „Brigada” sau „Banditskii Peterburg”. Noi anii 90 am trecut demult”, a anunțat el.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat astăzi că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”. În acest sens, PSRM rămâne cu 36 de mandate, iar coaliția de guvernare cu 49 de voturi.

Ștefan Gațcan a ajuns deputat în urma alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești din 15 martie 2020.

Detalii: (DOC) Lovitură pentru PSRM. Un deputat părăsește fracțiunea și aderă la Pro Moldova