Deputatul socialist Ștefan Gațcan a semnat o declarație înaintată speakerului Zinaida Greceanîi prin care anunță că părăsește rândurile PSRM și aderă la Grupul ProMoldova.

Gațcan scrie pe pagina sa de Facebook că „în aceste câteva luni de parlamentar al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, constată o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical”.

„Regret că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament. Echipa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului”, adaugă deputatul. 

Legiuitorul adaugă că alegătorii din Hîncești au așteptări că deputații vor avea curaj și vor lupta doar pentru interesul țării și a cetățenilor dar nu pentru rating politic: „Nu vreau să dezamăgesc alegătorii mei. Vreau să continuu realizarea promisiunilor electorale și știu cum pot face asta! Dar constat că aceste promisiuni nu le voi putea realiza alături de echipa PSRM din Parlament”

Ex-socialistul mai adaugă că este profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic „PRO MOLDOVA” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, îl reprezintă pe deplin.

„Astfel, Declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”.
Sunt conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care nu vor ezita să curgă la adresa mea, dar rămîn ferm pe poziții, nu voi ceda presiunilor și amenințărilor, voi rămîne fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegătorilor din circumscripția Hîncești iar alături de așa o echipă profesionistă precum este PRO MOLDOVA, sunt sigur că vom putea realiza fapte bune pentru Moldova!”, susține Gațcan.

În acest sens, în fracțiunea PSRM rămân 36 de deputați, iar în PDM - 13 deputați. Respectiv, coaliția de guvernare nu are suficiente voturi pentru a adopta legi, numărul necesar fiind 51.

Știrea se actualizează...