Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins astăzi cererea de suspendare a executării hotărârilor Curții Constituționale prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de Președinte al Curții, iar Domnica Manole a fost aleasă în această funcție. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Dodon și socialiștii nu se mai opresc din dorința nesăbuită de a prelua controlul asupra Curții Constituționale cu ajutorul „justiției”. Azi, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea de suspendare a executării hotărârilor Curții Constituționale prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de Președinte al Curții, iar Domnica Manole a fost aleasă în această funcție”, scrie Litivinenco pe pagina sa de Facebook.

Acesta declară că respectiva decizie are și o parte negativă.

„Partea proastă e că, deși a fost emisă această încheiere de respingere, de facto judecătorii de la Râșcani au recunoscut cele două hotărâri contestate de Țurcan ca acte administrative care pot fi verificate/controlate de către instanța de judecată. Altfel spus, judecătorii au decis că vor analiza totuși legalitatea destituirii lui Țurcan și al numirii lui Manole. Este fără precedent în lume desigur, dar, din păcate, asta este realitatea”, a mai scris Litvinenco.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie curent, judecătorii Curții Constituționale, cu votul majorității au decis destituirea lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CCM și a ales-o pe Domnica Manole în funcția rămasă liberă.