Primăria Chișinău a luat măsuri de pregătire a instituțiilor preșcolare pentru momentul redeschiderii acestuia, anunță primarul Ion Ceban.

„Părinții demult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar Primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor. Dacă se va lua decizia la nivel central ca să fie redeschise, așa cum a fost anunțat astăzi de către șeful statului, atunci anunțăm că în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale în sumă de 4 milioane 442 de mii de lei”, a scris primarul pe Facebook, după ce președintele Igor Dodon a declarat, într-o conferință de presă, că grădinițele ar putea fi deschise începând cu 15 iulie curent.

Potrivit lui Ceban, direcțiile de sector au achiziționat, în mod centralizat, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere etc.

„Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19. Între timp, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari. Continuă înscrierea copiilor la grădiniță pe egradinita.md”, a adăugat primarul de Chișinău.

O eventuală decizie privind redeschiderea grădiniţelor ar urma să fie luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Sursa: ZiarulNational