Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că e o perioadă foarte scurtă în care ar putea cădea Guvernul Chicu. Ar putea fi vorba chiar de câteva zile.

„Cu siguranță foarte curând, e vorba de matematică. Vedeți că această guvernare nu are suportul unei majorități parlamentare. E o chestiune de zile, o perioadă foarte scurtă în care noi o să reușim să scămpăm de această guvernare”, a declarat Candu într-un live pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, liderul „Pro Moldova” este sigur că în Parlament există mai mult de 50 de voturi pentru demiterea guvernului, însă este nevoie de un plan pentru viitorul guvern, la care se discută în momentele de față cu ceilalți parlamjentari. 

„Nu depinde numai de noi. Eu sunt sigur că sunt mai multe de 50 de voturi, iar dacă mâine s-ar pune la vor demisia guvernului atunci s-ar vota, dar problema nu e doar în demisia acestui guvern, problema este ce facem mai departe după ce demitem acest guvern, fiindcă țara nu poate să rămână neguvernată, mai ales în criza actuală, și de asta este important să știm ce facem mai departe, pe ce program cu măsuri anti-criză va merge viitorul guvern și toate acestea sunt acum în anumite discuții cu colegii din parlament, pentru a avea înțelegea clară cum ne mișcăm mai departe”, a adăugat Candu. 

De menționat că PSRM-PD a pierdut majoritatea parlamentară, însă nici opoziția nu are, deocamdată, voturile necesare pentru a demite Guvernul Chicu și de a învesti un alt executiv.