„Dacă un președinte de țară ar trebui să fie un exemplu pentru cetățeni, Igor Dodon este un antiexemplu. E o caricatură de președinte care ne costă, din păcate, prea scump”. De această părere este președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Nu am în vedere doar cei 100 mii de lei pe care îi cheltuie zilnic pe propriile mofturi, ci și victimele nevinovate ale comportamentului său iresponsabil, nociv, periculos în această pandemie. Atitudinea lui arogantă și iresponsabilă este, în mare parte, motivul acestei catastrofe în care ne aflăm. Am fi avut cu totul alt parcurs al pandemiei dacă președintele țării nu făcea exact invers decât ceea ce trebuie - ieșind peste tot fără mască, atingând mâncare, copii, bătrâni, fără să păstreze distanța socială, utilizând în mod cinic imagini de copii cu nevoi speciale, expunându-i pericolului și neglijând orice regulă a bunului simț. Cât de tare trebuie să nu-ți pese, ca să mergi cu mașinile peste munca omului, peste semănăturile lui doar ca să dai, din punctul tău de vedere, bine la cadru?”, a menționat politicianul.

Potrivit Maiei Sandu, după ce a dat-o în bară împreună cu guvernul lui, Dodon invită partidele parlamentare la discuții: „Nu avem ce discuta cu el”.

Dodon a avut ocazia să facă politică în ape curate împreună cu noi în guvernul precedent, dar se vede că așa e natura lui, se simte mai bine în ape tulburi, unde poate să corupă, să manipuleze și să mintă cu nerușinare fără să aibă nici cea mai mică mustrare de conștiință”, a precizat ea.

Amintim că săptămâna trecută Igor Dodon a anunțat că invită reprezentanții PSRM, PDM, PAS și Platforma DA la discuții în condițiile în care Guvernul Chicu este susținut de mai puțin de 51 de deputați. 

Sunt disponibil săptămâna viitoare să avem discuții cu liderii acestor patru partide. Cu sau fără presă. Cum doriți”, a declarat Dodon.