Ministrul Economiei Octavian Calmâc susține că dacă „relațiile personale” ale președintelui Dodon cu conducerea Gazprom ar duce la restructurarea datoriilor sau la un preț mai avantajos al gazului, atunci aceste oferte sunt binevenite.

Întrebat dacă președintele Dodon ar putea avea un cuvânt greu de spus în relația Moldova Gaz - Gazprom, din motiv că șeful statului a recunoscut că are „relații personale destul de bune” cu conducerea Gazprom, ministrul a declarat: „Ce ține de declarațiile domnului Dodon și de relațiile personale, dacă acest lucru va ajuta la restructurarea datoriilor sau îmbunătățirea sistemului de livrare a gazului sau vom obține un preț mai avantajos la gaz noi vom saluta aceste oferte”.

Amintim că în cadrul conferinței de presă de acum două săptămâni care a fost organizată de președintele Igor Dodon, șeful statului a declarat că nu poate evita faptul că se află în „relații personale destul de bune” cu conducerea Gazprom.

„Noi avem relații și personale destul de bune cu conducerea la Gazprom și am avut o discuție destul de bună acum când am fost la Moscova”, a menționat atunci Dodon. 

Calmâc a mai adăugat astăzi că Ministerul Economiei prognozează pentru anul 2017 o creștere economică la pragul de jos, de 3,5% iar la pragul de sus - o creștere de 6,5 %