Platforma Demnitate și Adevăr ar putea protesta în fața postului public de televiziune, „în semn de nemulțumire față de felul în care instituția publică a relatat despre conferința teritorială a partidului de la Orhei”. Despre acest lucru a anunțat liderul formațiunii, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Năstase a declarat că, în seara zilei de duminică, telespectatorii televiziunii publice Moldova1 au aflat că „evenimentul cel mai important din țara îl reprezintă o declarație despre plecarea din partid a unui individ din raionul Orhei împreună cu o listă de necunoscuți”.

Ei nu au făcut parte niciodată din Platformă. Astfel, constatăm cu mare regret că televiziunea publică prin răspândirea acestei știri mincinoase s-a demascat și a arătat întregului popor că s-a transformat definitiv într-o unealtă docilă mediatică actualului regim antipopular. Ceea ce societate nu va afla de la instituțiile demonopolizate vor fi rezultatele Platformei în cei doi ani de activitate civică și politic. Cu atât mai puțin va fi mediatizat faptul că în prezent se finalizează procesul de desfășurarea a conferințelor teritoriale ale Platformei în 33 raioane ale republicii”, a menționat el.

Năstase a mai spus că formațiunea pe care o conduce este supusă unui atac din partea „concernului propagandistic Plahotniuc”.

Denigrarea imaginii Platformei Demnitate și Adevăr este mult mai importantă decât reflectarea problemelor stringente ale țării, cum ar fi sărăcia, creșterea vertiginoasă a prețurilor la mărfuri și tarife și servicii comunale, corupția, lipsa justiției independente, situația criminogenă, exodul masiv al populației, zecile de mii de copii care cresc fără părinții, miliardul furat de la cetățeni, achitarea căruia este pusă tot pe umerii lor și multe altele”, a declarat politicianul.

În acest sens Platforma DA a cerut difuzarea de către Moldova1 a declarației date citirii în cadrul conferinței de presă, în caz contrar rezervându-și „dreptul de a organiza acțiuni de protest în fața sediului companiei”.