Opoziţia din Republica Moldova a devenit inactivă după alegerile prezidenţiale şi pe moment nu are un scop bine determinat. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 7.

Ex-deputata Stela Jantuan consideră că opoziţia a nimerit într-o capcană după ce Igor Dodon a câștigat cursa pentru prezidenţiale. „Această opoziţie nici nu se vede, nici nu se aude. Nu am văzut la niciun partid din aşa zisa opoziţie un program concret, cum să depăşim situaţia creată, toţi repetă una şi aceiaşi, despre cât de greu le este oamenilor să supravieţuiască, cât de rea este guvernarea. Dar nimeni nu propune ceva concret. Mai ales după alegerile prezidenţiale. Prin comportamentul său această opoziţie l-a pus cu propriile mâini pe Igor Dodon în fotoliul prezidenţial”, a spus fosta parlamentară, transmite IPN.

Jurnalistul Vladimir Soloviov consideră că opoziţia moldovenească a nimerit într-o capcană. ”Opoziţia a nimerit într-o situaţie dificilă după alegerile prezidenţiale. Nu este clar care este acum copul acestei opoziţii”.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, consideră că doar puţini dintre locuitorii capitalei mai sunt interesaţi politică. Cât priveşte locuitorii din afara Chişinăului,  aceștia preferă să plece din ţară şi nu-i mai interesează ce se petrece în politica moldovenească.

Amintim că editorialistul Deschide.MD, Iulian Chifu, la fel a declarat că Republica Moldova trece printr-o epocă a turbulențelor, dar și a marilor bla absenți. Pe cât de vocal și voluntar se manifestă președintele pro-rus, în mare măsură doar pentru publicul său socialist, în aceeași măsură dreapta europeană de opoziție s-a topit și a dispărut între Crăciunul occidental și cel pe stil vechi, și nu se mai oprește din tăcut și inactivitate nici astăzi, deși Boboteaza și Sfântul Ion au trecut demult și pe stil vechi. Și pe același trend, s-au topit și organizațiile locale, și se topește și speranța publică.