Igor Dodon nu va decreta 31 ianuarie - zi de doliu naţional în memoria maestrului Ion Ungureanu. Informația a fost confirmată de către „persoana de încredere” a Președintelui, Ion Ceban.

Sursa citată ne-a comunicat că în cadrul evenimentelor funerare șeful statului va delega Orchestra prezidențială și Garda de onoare, însă, nu va decreta zi de doliu.

Amintim că premierul Pavel Filip i-a cerut ieri preşedintelui Igor Dodon să decreteze pentru 31 ianuarie, zi de doliu naţional, în legătură cu moartea maestrului Ion Ungureanu.

Corpul neînsufleţit al actorului Ion Ungureanu urmează să fie adus azi, la Chişinău. Sicriul va fi depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde se va ţine o slujbă de pomenire. Marţi, artistul va fi petrecut pe ultimul drum.

Tot ieri, primăria Capitalei a anunţat că va propune Consiliului municipal Chișinău ca o stradă sau o instituție din oraş să poarte numele regretatului artist Ion Ungureanu.

Cunoscutul actor, regizor și om de stat s-a stins din viață ieri, la un spital din Bucureşti. Maestrul a fost răpus de o boală incurabilă, de care suferea de mai mult timp.

Ion Ungureanu a fost unul dintre pilonii mișcării de eliberare națională și deputat în Primul Parlament. În perioada anilor 1990 - 1994 a deținut funcția de ministru al Culturii.