În opinia lui Igor Dodon toate restricțiile impuse din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui ridicate, în pofida riscurilor care există. Dodon a făcut declarațiile în cauză chiar în timp ce premierul Ion Chicu a tras astăzi un semnal de alarmă îndemnând cetățenii să respecte măsurile anti-COVID-19.

Acesta a menționat că există diferite opinii în societate. Unii pledează pentru restricții mai dure, iar alții pentru revenirea la modul normal de viață. El, însă, crede că toate activitățile ar trebui redeschise.

„Dumneavoastră știți poziția mea, eu sunt de o abordare mult mai liberală în sensul acesta. Eu în genere aș permite redeschiderea mai repede a activităților, cu toate riscurile care sunt. Aceasta este opinia mea”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Acesta a mai spus că autoritățile R. Moldova dispun de toate resursele pentru a face față în continuare pandemiei.

„Văd diferiți experți care spun că situația a ieșit de sub control și așa mai departe, situația nu a ieșit de sub control în R. Moldova. Sunt locuri în spitale, sunt medicamente, este tot pentru a face față în continuare acestei pandemii”, a mai declarat Dodon.

Declarațiile ferme ale lui Dodon sunt făcute chiar în timp ce premierul Ion Chicu afirmă că în spitalele din țară mai sunt locuri doar pentru cinci zile.

„Să închidem oamenii în case iar – nu mai e posibil. Să oprim din nou toată economia – nu mai e posibil. Să amendăm pe toți simultan – nu e posibil. Să-l ascultăm pe acest Om – e posibil, trebuie!Locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Stați acasă – nu la cimitir”, a scris pe pagina sa premierul Ion Chicu.

Totodată, la începutul săptămânii curente șeful Agenției pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că autoritățile ar putea decide revenirea la starea de urgență din cauza creșterii mediei zilnice a numărului de persoane infectate cu COVID-19.