Secretariatul Legislativului anunță că un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre fracțiunea Platformei DA. Totodată, contactat de reporterul Deschide.MD, liderul fracțiunii parlamentare, Alexandru Slusari, a declarat că este prematur de confirmat acest caz, iar persoana respectivă ar urma să treacă un nou test la o clinică privată.

Nu pot confirma nimic până când nu vom avea un nou rezultat. Este o situație stranie. Atunci când noi începem să vorbim despre convocarea ședinței plenare apare cineva diagnosticat pozitiv. Luni, 1 iunie, această persoană a fost trimisă să se testeze la spital, în timp ce alți angajați ai Parlamentului au fost testați în clădirea Legislativului. Deși rezultatele urmau să apară abia azi dimineața, ieri seara secretariatul deja a fost informat despre diagnosticarea persoanei”, a declarat el.

În acest sens, a anunțat Slusari, reprezentanții Platformei DA insistă asupra efectuării unui test într-o clinică privată: „Sperăm că astăzi el va fi efectuat și seara vom avea rezultatele”.

Amintim că decizia de testare a deputaților și angajaților din cadrul Secretariatului Parlamentului pentru determinarea prezenței virusului ”COVID-19” a fost luată după ce un deputat a fost depistat pozitiv cu COVID-19.