Dorin Chirtoacă spune că nu se teme de subiectul demiterii sale din funcția de primar, care va fi discutat mâine, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

După ședința de azi cu serviciile primăriei, edilul a menționat că este convins că tentativa consilierilor municipali de a organiza referendumul pentru demiterea sa din funcție va eșua.

„Dacă vor să mă dea jos, să încerce, nu o să reușească, dar să încerce, „Flag v ruki" [cu steagul înainte - nota red]. Au mai încercat și în mandatul trecut, dar până o să mă dea jos, noi o să facem și unirea", a declarat edilul.

Chirtoacă, a menționat că, de fapt, consilierii municipali au la ce munci în afară de discutarea referendumului privind demiterea sa, pentru că mii de subiecte aşteaptă să fie incluse pe ordinea de zi. 

Curtea de Apel Bălți a admis recursul primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prin care a fost casată și declarată neîntemeiată decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a edilului capitalei. Ca urmare, inițiativa de organizare a referendumului a fost respinsă.

Ulterior primarul a declarat motivul de a iniția un referendum privind demiterea sa din funcția de primar al Capitalei este nefondat, de aceea el a acționat în judecată decizia Judecătoriei Centru, care a acceptat înregistrarea grupului de inițiativă privind organizarea referendumului.

Dorin Chirtoacă a spus săptămâna trecută, în cadrul ședinței primăriei, că are tot dreptul să se apere prin toate mijloacele legale: "Haideți și s-or urca în cap la mine toți și eu nu voi face nimic. Eu nu am nimic împotriva ca referendumul să aibă loc, dar, în același timp, mă apăr legal prin mijloace legale".

Tot săptămâna trecută, Victor Chironda, reprezentantul grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului privind demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că decizia Curții de Apel Bălți „va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţţie, ba chiar, dacă se va impune, în instanţele internaţionale”. 

Amintim că acest referendum a generat discuții aprinse și între liderul PL, Mihai Ghimpu, și Iurie Leancă, discuţii care s-au soldat cu retragerea semnăturii PL de pe Acordul de colaborare cu PPEM.