Vicepremierul Rusiei, reprezentantul special al președintelui FR pentru rezolvarea conflictului transnistrean, Dmitri Rogozin, l-a lăudat pe Igor Dodon pentru dorința sa de a restabili relațiile cu Moscova. Mai multe complimente au fost lansate în cadrul discuțiilor cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoseliski, care zilele trecute se afla cu o „vizită oficială” la Moscova.

În cadrul întrevederii lui Rogozin cu Krasnoseliski, oficialul rus a spus că este bine că cetățenii Republicii Moldova și-au ales în funcția de președinte un politician care vrea restabilirea relațiilor cu Rusia și „îmbunătățirea relațiilor cu Transnistria”, transmite vestipmr.info cu referire la RIA.

Rogozin a mai spus că trebuie ridicate „elementele de blocadă a drepturilor cetățenilor”.

Este foarte importantă tactica pașilor mărunți, din punct de vedere a drepturilor oamenilor care locuiesc în Transnistria. Vorbim de drepturile social-economice. Aici sunt elemente de blocadă, izolație. Ele trebuie ridicate în primul rând. Dacă acest lucru va reuși, noi vom fi foarte mulțumiți”, a menționat vicepremierul rus.