Maia Sandu anunță că va anunța în timpul apropiat decizia cu privire la modul de participare la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Referindu-se la un candidat comun al dreptei în cadrul scrutinului, liderul PAS a menționat că „cea mai realistă soluție este să mergem în primul tur cu mai mulți candidați”.

Noi o să luăm o decizie în curând, dar, așa cum am spus-o de mai multe ori, eu cred că cea mai realistă soluție este să mergem în primul tur cu mai mulți candidați, dar să ne asigurăm că avem o campanie și o comunicare publică foarte corectă unii cu alții”, a declarat ea în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Maia Sandu a precizat că în cadrul alegerilor prezidențiale nu va intenționa să atace reprezentanții Platformei DA.

Nu am venit niciodată cu critici la adresa celor din Platforma DA sau la adresa altor potențiali candidați de pe dreapta. Noi credem că asta este singura formulă fezabilă care ar contribui la scopul comun și nu ar dăuna poziției...”, a menționat ea.

Amintim că Parlamentul a decis organizarea alegerilor prezidențiale la data de 1 noiembrie 2020. Hotărârea intră în vigoare pe 15 august.