Andrian Candu vine cu o reacție după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că autoritățile vor verifica activitatea politicianului în perioada „jafului bancar” când liderul grupului „Pro Moldova” ocupa funcția de ministru al Economiei.

El a spus că investighează activitatea MEC pe vremea când eram ministru. Să facă acest lucru - sunt gata întotdeauna să dau curs citațiilor pentru a oferi explicații și a argumenta anumite decizii ale mele în acea perioadă”, a declarat Candu în cadrul unei intervenții video pe rețele sociale.

Amintim că Stoianoglo a declarat aseară că Procuratura verifică „atent activitatea lui Candu în acea perioadă: „Atunci el a îndeplinit funcția de ministru al Economiei, o instituție care a avut un rol important în legătură cu anumite proiecte cu privire la sistemul bacar, cu privire la garanțiile de stat. Atunci statul și-a luat angajamentul de a oferi garanții. Investigăm acest aspect. Nu avem dovezi că banii au fost transferați la companiile lui Candu”.

Detalii: Stoianoglo, convins că Plahotniuc ar fi furat mai mult de 100 de mln. de dolari: În privința lui Candu nu avem dovezi, dar investigăm