Liberali în frunte cu prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă beau vodcă şi bere într-un garaj, cântând piese ale formaţiei „Liubă”, cunoscută prin faptul că exaltă patriotismul dar, mai ales, militarismul rus. Secvenţele au fost postate pe Youtube de un utilizator care a ales să se numească Harry Potter.

Primarul cântă, în special, Davai za nih, davai za nas i za Sibiri, i za Kavkaz („Hai să bem pentru ei, hai să bem pentru noi şi pentru Siberia și pentru Caucaz”).

În imagini apare și un chefliu care cântă la mătură în timp ce altul improvizează ceva la chitară cu ajutorul unui furtun. Dorin Chirtoacă apucă, la un moment dat, furtunul și o stropeşte pe Natalia, o bondă care încearcă să se ascundă după o umbrelă, după care spune că e „leoarcă”. De altfel, în video, Dorin Chirtoacă apare comportându-se ca un bădăran cu blonda Natalia.

Cele cinci secvenţe videro au fost postate pe Youtube acum 19 ore. Mai târziu, bloggerul Eugen Luchianiuc a postat pe blogul său filmulețul întreg. Luchianiuc a scris că lumea nu l-a crezut atunci când a scris despre primar că este bețiv.

Amintim că Eugen Luchianiuc a fost primul care a atras atenţia asupra faptului că primarul Chișinăului ar avea probleme cu alcoolul. În luna aprilie, Luchianiuc a mai scris că, pe lângă alcool, primarul ar fi avut probleme și cu jocurile de noroc. Atunci, bloggerul a anunțat că logodnica edilului, Anișoara Loghin, l-ar fi lepădat pe viitorul soț. Nunta celor doi a avut însă loc cu o lună mai târziu.

Chirtoacă a postat astăzi pe Facebook un mesaj prin care a încercat să explice comportamentul său, dar și să lămurească de ce a fost nevoie de o asemenea postare acum. „Știam sau cel puțin presupuneam că o să apară aceste imagini. Suntem oameni cu toții, ne permitem și să ne distrăm, uneori poate și mai deochiat. E în garaj, în spălătorie, nu în localuri de lux. Da, a fost vreo 3-5 ani în urmă, într-o iarnă, pe la o bucată de noapte. Am ascultat și muzică rusească, muzica nu are treabă cu politica și restul. Ca atare ține de activitățile private ale unor oameni. Dar oricum, vizionare placută!”, a scris edilul.