Igor Dodon susține că mai mulți deputați socialiști ar fi primit „oferte”, prin care li s-au propus 400-500 de mii de euro pentru a-și părăsi formațiunea și pentru a adera la Partidul Șor sau „Pro Moldova”. Mai mult, acesta a declarat că „sunt cauze penale în acest sens”. Reprezentanții Procuraturii Generale au confirmat pentru Deschide.MD că un parlamentar ar fi depus un asemenea denunț la CNA.

„Au fost astfel de încercări de a discuta cu deputații socialiști, cu oferte de 400- 500 de mii de euro. Nu a fost concret de la cine. Au spus că prin intermediari, cunoscuți, rude. Le-au spus că trebuie să treceți la „Pro Moldova” sau Partidul Șor și o să primiți așa recompense. Au pregătit și textul comunicatului”, a declarat Dodon, în cadrul unui interviu pentru Agora. 

Astfel, acesta afirmă că „unii deputați” s-au adresat la Procuratura Generală.

Unii dintre acești deputați s-au adresat oficial la Procuratura Generală și sunt deschise cauze penale”. Totuși, acesta a refuzat să dea numele acestora, pentru că „nu e corect” și „sunt cauze penale în acest sens”.

Contactați de Deschide.MD, reprezentanții Procuraturii Generale ne-au confirmat că există o asemenea cauză.

Săptămâna trecută un deputat a depus un denunț la CNA, în baza căruia a fost inițiată o cauză penală”, ne-a spus Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al instituției.

Amintim că, anterior, Vladimir Cebotari, deputat din cadrul grupului „Pro Moldova” a declarat că mai mulți deputați din fracțiune PSRM ar fi gata să părăsească majoritatea parlamentară și să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu.

Detalii: Deputat: Cresc nemulțumirile în interiorul PSRM, iar unii deputați ar fi gata să părăsească majoritatea parlamentară

Ulterior, Igor Dodon a venit cu un alt anunț. Acesta afirma că exponenți ai grupului „Pro Moldova” și Partidul Șor încearcă să convingă deputați din PSRM și PDM să părăsească formațiunea în schimbul unor sume exorbitante. 

Detalii: Dodon se teme că va pierde deputați PSRM: Candu încearca să rupă parlamentari și de la socialiști