Deputatul PSRM Vasile Bolea sare în apărarea lui Ion Chicu, după ce premierul a venit cu declarații defăimătoare la adresa României și a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Bolea consideră declarațiile lui Chicu ca fiind „un răspuns adecvat unui pațanaș care merită ca cineva să-i arate locul”. În același timp, socialistul îl numește pe Mureșan „păun”, „papagal” și „nesimțit” și îl îndeamnă să nu se facă „șef” în R. Moldova. 

„Dar încercarea unui păun, sau mai bine zis a unui papagal, de a se face mare și tare, arată ridicol. Ce concret a făcut acest nesimțit, care pretinde de a se numi europarlamentar, în țara lui? Așa că răspunsul pe care l-a dat Prim-ministrul Ion Chicu a fost o palmă usturătoare la obrazul gros a unui nesimțit. În limba rusă este un proverb : "каков привет, таков и ответ" (n.r. cum e salutul, așa și răspunsul). Așa că îngîmfatul europarlamentar să-și mai dea seama ce spune și să nu facă aici în casa noastră pe начальник (n.r. șeful)”, scrie Bolea pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv. Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Detalii: Răspuns obraznic al premierului Chicu pentru europarlamentarul Siegfried Mureșan

Textul premierului a fost criticat de mai mulți parlamentari, iar Ministerul român de Externe a emis o reacție dură, în care scrie că asemenea declarații „sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Detalii: Reacție dură a MAE român la declarațiile premierului Chicu: Limbaj rudimentar, inacceptabil

Mai mulți lideri de partide din R.Moldova, dar și deputați ai Parlamentului European au criticat aceste ieșiri ale premierului R.Moldova.