„Dacă prostia ar produce durere atunci actualul PM al Guvernului RM ar striga ca din gură de șarpe”. Declarația aparține vicepreședintelui Platformei DA Igor Munteanu, care vine ca reacție la declarațiile denigratoare ale premierului Ion Chicu la adresa României.

„Dezechilibrat, dezaxat, complexat, incapabil să-și controleze propriile emoții, astfel s-a poziționat acest ins, care se întitulează PM într-o postare hazardată, permițându-și să jignească statul român și pe cei mai buni prieteni ai cetățenilor RM. Oare de ce ar trebui să ne mai mire proporțiile dezastrului pe care-l va lăsa în urma sa acest guvern al ignoranței, haosului și covidului19?!, devenit o adevărată rușine publică în toată ținuta”, scrie Munteanu pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul condamnă categoric „mesajul, stilul și contextul în care și-a scris țidula personală actualul PM Ion Chicu, despre care va trebui să uităm cât de curând posibil, în care-și permite să admonesteze România și europarlamentarii săi, prin ceea ce consideră micimea lui că servește cursului românofob și lamentabil al Președintelui I.Dodon”. 

Amintim că, astăzi, 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv. Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Detalii: Răspuns obraznic al premierului Chicu pentru europarlamentarul Siegfried Mureșan

Precizăm că nu este pentru prima dată când premierul R.Moldova, Ion Chicu, utilizează astfel de formulări în adresa UE și a reprezentanților săi. Anterior, în timp ce ocupa funcția de consilier al președintelui Igor Dodon, acesta publica un text critic în adresa partenerilor de dezvoltare. Totuși, acestea au fost șterse de pe pagina sa imediat după ce a fost desemnat candidat la fotoliul de prim-ministru. Ambasadorul UE la Chișinău reacționase la aceste declarații, spunând că, totuși, „R.Moldova se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”.