Deputata grupului parlamentar „Pro Moldova” și ex-ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, vine cu o reacție la declarațiile denigratoare ale prim-ministrului Ion Chicu la adresa României. Aceasta consideră cuvintele sale niște „porcării”.

„Toată după-amiaza ne-a fost umbrită de porcăriile îndrugate de premierul Chicu în adresa statului român. O mulțime de prieteni, colegi, rude îmi trimit screen-uri cu acea grosolănie înșirată pe facebook și toți se întreabă: oare e un caz clinic?

Eu nu știu cât de frustrat, răutăcios și supărat pe viață trebuie să fii ca să îți asumi asemenea cuvinte. Aș vrea să cred, mai degrabă, că premierul a vrut să fie un magnet al atenției publice și să ne desprindă de niște realități mai grave!

Refuz să cred că ne conduce o gașcă înmlăștinată în atât de multă prostie omenească!

P.S. Cât cinism și ipocrizie în poza asta!!!”, scrie Glavan pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, astăzi, 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv. Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Detalii: Răspuns obraznic al premierului Chicu pentru europarlamentarul Siegfried Mureșan

Precizăm că nu este pentru prima dată când premierul R.Moldova, Ion Chicu, utilizează astfel de formulări în adresa UE și a reprezentanților săi. Anterior, în timp ce ocupa funcția de consilier al președintelui Igor Dodon, acesta publica un text critic în adresa partenerilor de dezvoltare. Totuși, acestea au fost șterse de pe pagina sa imediat după ce a fost desemnat candidat la fotoliul de prim-ministru. Ambasadorul UE la Chișinău reacționase la aceste declarații, spunând că, totuși, „R.Moldova se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”.