Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu susține că Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură. Declarația vine în contextul răspunsului obraznic al premierului Chicu în adresa eurodeputatului român Siegfried Mureșan.

„Atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova. Dar România trebuie să știe că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de președinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje și cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educație. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”, scrie pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu. 

Ministerul de Externe al României a venit cu o reacție dură la declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020 de către prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.

După ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv. Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Totodată, în această dimineață, Ion Chicu, scria că cel mai important obiectiv este „Unirea” cu Uniunea Europeană.

Detalii: Răspuns obraznic al premierului Chicu pentru europarlamentarul Siegfried Mureșan

Precizăm că nu este pentru prima dată când premierul R.Moldova, Ion Chicu, utilizează astfel de formulări în adresa UE și a reprezentanților săi. Anterior, în timp ce ocupa funcția de consilier al președintelui Igor Dodon, acesta publica un text critic în adresa partenerilor de dezvoltare. Totuși, acestea au fost șterse de pe pagina sa imediat după ce a fost desemnat candidat la fotoliul de prim-ministru. Ambasadorul UE la Chișinău reacționase la aceste declarații, spunând că, totuși, „R.Moldova se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”.