Președintele Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac, este de părere că autoritățile de peste Prut ar trebui să-i retragă cetățenia română premierului Ion Chicu. Reacția europarlamentarului vine după ce prim-ministrul R.Moldova a publicat un text în care îl ofensează direct pe președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan.

Mai mult, Tomac spune că exprimările lui Ion Chicu nu doar că sunt un atac la adresa unui lider PPE, ci și un atac asupra României și Uniunii Europene.

„După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a scrie Eugen Tomac, pe pagina sa de facebook.

Amintim că, astăzi, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv. Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Totodată, în această dimineață, Ion Chicu, scria că cel mai important obiectiv este „Unirea” cu Uniunea Europeană.

Detalii: Răspuns obraznic al premierului Chicu pentru europarlamentarul Siegfried Mureșan