Igor Dodon a comentat astăzi faptul că Traian Băsescu l-a atacat în instanţa de judecată. Şeful statului îl îndeamnă pe fostul preşedinte român să depună încă o dată dosarul dacă are nevoie de cetăţenia RM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul întâlnirii lui Dodon cu președintele Federației Internaționale de Șah, Kirsan Iliumjinov.

"Noi am menţionat care au fost motivele la etapă când a fost semnat acest decret, deaceea nu are decât dansul să-şi apere dreptul în instanţa şi nu are decât să depună încă o dată dosarul dacă are nevoie de cetăţenia RM", a declarat Dodon.

"Noi fiecare pas pe care îl facem, inclusiv şi în politică şi în şah, apropo, şahul te ajută şi în politică, calculăm cu mulţi, mulţi paşi înainte. Cu mulţi mai mulţi decât cred oponenţii politici", a adăugat Dodon.

Amintim că fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe Igor Dodon. Fostul preşedinte român a atacat la Curtea Supremă de Justiţie retragerea cetăţeniei sale, pe motiv că acest lucru s-a făcut cu încălcări. Interesele lui Băsescu la Chişinău sunt reprezentate avocatul, Andrei Bivol de la Chişinău.

Pe data de 3 ianuarie, Igor Dodon a anunțat că a semnat decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu, așa cum declarase anterior.
În reacția sa, Traian Băsescu susține că decizia lui Dodon, de a-i retrage cetăţenia, este bazată în mare parte pe frică întrucât noul preşedinte al RM este speriat de faptul că ţara la cârma căreia se află se îndreaptă spre Uniunea Europeană.