Dacă plecările din majoritatea parlamentară vor continua și Guvernul Chicu nu va avea susținere în Legislativ. În aceste condiții „ar fi ideal” ca Parlamentul să fie dizolvat și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate odată cu alegerile prezidențiale, pe 1 noiembrie 2020. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon în cadrul emisiunii „președintele răspunde”.

„Toți deputații trebuie să plece în carantină 14 zile. Exista probabilitatea că următoarele două săptămâni ședințele parlamentului nu vor avea loc. (...) Dacă vor fi mai puțin de 50 de mandate în coaliție atunci noi ne vom convoca cu doamna Greceanîi, domnul Chicu și vom hotărî ce facem. În ceea ce ține de alt Guvern, cred că nu va fi posibil de numit alt Guvern în această situație. În parlament e haos total. Eu nu cred că dreapta o să riște să meargă cu Plahotniuc, dar m-aș bucura să meargă și să numească un alt Guvern. Să vedem când o să ajung la mine să semnez, dar lasă-i mai întâi să semneze toți împreună”, a declarat Igor Dodon.â
Totodată, Dodon a lăsat să se întrevadă că în cazul votării unui nou Guvern, el nu va semna decretul de numire în funcție a unui nou prim-ministru. 
 
Amintim că zilele trecute deputatul fracțiunii PSRM, Vasile Bolea a depus o sesizare prin care cere Curții Constituționale să se expună asupra faptului dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.