Igor Dodon afirmă că prin secvențelor video în care el ar lua o pungă cu bani de la Plahotniuc, fostul lider democrat urmărește „destabilizarea psihologică” a președintelui. Declarația a fost făcută în emisiunea publicată astăzi „președintele răspunde”.

„Secvențele video au fost filmate pe ascuns și eu știam că le filmau. Am spus de mai multe ori, eu mi-am asumat conștient o anumită povară ca să scăpăm de Plahotniuc. Toate aceste trucări și încercări de a mă denigra nu vor avea efect, sunt sigur. Scopul este să mă destabilizeze psihologic, ca eu să cedez. (...) Anul trecut am dat dovadă de caracter și am mers până la capăt. În acest an tot vom merge până la capăt”, a declarat Dodon.
Dodon se arată convins că Plahotniuc face acest mișcări prin intermediul „conservelor sale oligarhice” precum este Candu, Iurie Reniță, Renato Usatîi și Ilan Șor. 
 
Totodată, Dodon a declarat că procedura de suspendare a președintelui inițiată de Platforma DA „nu are nicio șansă”, fiindcă este nevoie de votul în Parlament a 67 de deputați, însă PSRM are 37 de deputați și poate bloca această procedură.