Un grup de consilieri din raionul Șoldănești au anunțat că părăsesc Partidul Democrat și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”. Totodată, printre noii membri este și o consilieră din partea PSRM.

„Politica promovată de guvernarea actuală nu reprezintă cetățenii, iar viitorul țării noastre este în pericol. Pentru a putea realiza angajamentele asumate față de cetățeni, am decis să aderăm la grupul parlamentar PRO MOLDOVA”, se arată în declarațiile consilierilor locali. 

Totodată, consilierii locali PDM s-au arătat dezamăgiți de situația internă din cadrul formațiunii, susținând că aceasta afectează luarea deciziilor în favoarea și beneficiul țării și al oamenilor. Potrivit unui comunicat de presă emis de „Pro Moldova”, anume această situație i-a determinat pe aleii locali să părăsească Partidul Democrat.

Totodată, grupul afirmă că 200 de consilieri locali și raionali, primari și membri PDM au anunțat până azi că aderă la PRO MOLDOVA, alături de mai mulți deputați, inclusiv aleși pe circumscripție, care au trecut în opoziție față de actuala guvernare.