Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc este infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov în cadrul ședinței Parlamentului.

Potrivit lui Diacov, Nichiforciuc nu are simptome, nu are probleme, dar rezultatul este pozitiv la el și la soție.

„Eugen Nichiforciuc și-a făcut ieri testul, iar astăzi a fost confirmat pozitiv. Și soția acestuia este infectată. Domnul Nichiforciuc a participat ieri la ședința fracțiunii PD, la care au fost și cinci membri ai Guvernului Chicu. Dânsul a purtat mască și alte atribute... Nu avea simptome, febră. A fost păstrată distanța socială. Sper că toți vom fi bine”, a spus Diacov.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a declarat că toți deputații vor trece testul la COVID-19. Aceștia își vor plăti singur costul procedurii. 

Este de menționat că ieri a avut loc ședința fracțiunii parlamentare a PDM, unde a fost prezent și democratul Nichiforciuc, confirmat pozitiv cu coronavirus, dar și cinci membri ai Guvernului Chicu.

Vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, a întrebat dacă membrii fracțiunii PD nu ar trebui să fie izolați în această situație, la care Zinaida Greceanîi a răspuns că democrații „vor fi izolați mâine”.

Poză de la ședința de ieri, 20 mai, a ședinței fracțiunii parlamentar PDM